Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Zanza lovag bolyongásai (11)

2024-09-13

A lovagi torna napjáig hátralevő hét nem nevezhető eseménytelennek. Azonkívül, hogy naponta érkeztek a legkülönbbfélébb vidékekről, országokból lovagok, rengeteg atrocitás volt az urak között. Na és a szolgálólányok is szerelembe estek a lovagokba, aminek a következménye az lett, hogy párbaj párbajt követett a vár udvarán.

Például Favágó lovag mindjárt az első nap szerelembe esett a konyhán szolgáló egyik konyhalányba, Füstöskatába. De Füstöskata már eljegyzett menyasszonya volt a Főszakácslalinak. Na, ebből lett is nem éppen kis kalamajka. Mert a lovagi torna előtt a sértődött, s közben felszarvazott Főszakácslali felmondott, s közölte, hogy ő bíz egy percig sem marad Felhő lovag szolgálatában, akinek olyan barátai vannak, hogy az ő Katáját csak úgy elszeretik tőle. Felhő lovag azonban diplomatikusan próbálta elsimítani a dolgot, azt javasolván főszakácsának: "Aki íly könnyen beadja a derekát, alig pár órai ismeretség után, azt ne sajnáld." S Füstöskata helyett azt javasolta neki csapja inkább a szelet a sokkal nagyobb mellű, de mégis szemérmesebb Csülökpiroskának. Ezt a Főszakácslali meg is fogadta, s azóta is boldogan él Csülökpiroskával. Füstöskatáról pedig elárulom, hogy mind a mai napig epekedik Favágó lovag iránt. S minden este úgy alszik el, hogy a lovag nevét suttogja.

Természetesen Lódoktor lovag is, mint ahogy egy igazi lovaghoz illik, hamar szerelembe esett. Ez egy kicsit bonyolultabb hódolat volt, mint Favágóé, mivel az ő szíve Felhő lovag asszonyáért, Felhőcske kisasszony anyjáért, a szűzies Esthajnalcsillagért gyúlt lángra. Szerencse ebben a szerelembe az volt, hogy a szemérmetes Esthajnal rá sem nézett, hiába próbálta neki tenni a szépet a lovag. Amint erről a nagy-nagy lángra gyúlásról, tudomást szerzett Felhő lovag is, magához hívatta Lódoktort és ezt mondta neki: " Mindent tudok, de megértelek. S ismerve nejem irántam érzett szerelmét nem vagyok egy csöppet sem féltékeny. Az iránta gyulladt, mindenképpen csak plátói szerelmed elnézem neked, de mielőtt bármi bonyodalom lenne, kérlek hagyd el a váramat." Lódoktor, természetesen,  mint minden más lovag, nem hagyta ennyiben a dolgot, s egy utolsó (igaz ez volt az első is) találkozót kért Esthajnalcsillagtól, amin feltárta szívének titkát, s arra kérte az asszonyt, hogy szökjön el vele, az ő várába. A vallomás befejeztével Lódoktor lovag akkora pofont kapott a szemérmetes Esthajnalcsillagtól, hogy alig bírt kitámolyogni az istállóba, hogy felüljön szívbajos paripajára, és haza vágtasson vele.

Nem lehetne Zanza lovag neve Zanza lovag, ha ő is nem esett volna, már az első nap, halálos szerelembe Felhő lovag erotikával és szerelemmel túlfűtött udvarában.

 

 

Hozzászólások (0)