Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Zanza lovag bolyongásai (20)

2024-09-19

Eddig én ezt nem így tudtam" - kiáltott fel Favágó. Majd így folytatta: "Az én tudomásom szerint Fekete lovag Sötét lovag fia."

Zanza itt közbeszólt: "Ezt nem jól tudod, ezt csak Fekete lovag találta ki, hogy még inkább igazolni tudja lovagi múltját."

Favágó ezt is, mint minden rosszat és hamisat, elképzelhetőnek tartott Feketéről.

Éppen ezért nem vitatkozott Zanzával, hanem megkérdezte, mennyire ismerik Sötét lovag történetét. S mivel lovagtársai nem ismerték, ezért elmesélte: "Élt egyszer egy nagyon-nagyon becsületes lovagtársunk, ott a Sötét hegyen túl, ahol régen még a Nap is minden nap meggondolta magát, hogy felkeljen. Hiába volt azonban Sötét lovag birodalma ily sötét helyen, a Nap mégis minden nap fölkelt, mivel annyira szerette ezt a lovagot.

Egyszer aztán a sötétség birodalmának fia szerelmes lett Nap lovag lányába. A szerelmesek  mindenféle szülői tiltakozás ellenére, úgy egymásba habarodtak, hogy egyik szülőnek sem volt szíve szétválasztani őket. Egyesek azt állítják, hogy az ő frigyükből született meg a Hold, ami a Naphoz hasonlóan, de haloványabban világít.

Mások szerint viszont az ő nászágyukban fogant Fekete lovag, aki alig csak felcseperedett, s pelyhedzeni kezdett arcán a szőr, mindjárt szülei ellen fordult. Lekaszabolta előbb apját, majd miután anyja kérdőre vonta, azt is."

"Hát Fekete lovagról bármily gonoszság elhihető, még ez is" - fűzte hozzá  Zanza.

 

 

 

Hozzászólások (0)