Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Zanza lovag bolyongásai (8)

2024-09-10
Ugyanis azt javasolta, ahelyett, hogy tudományos kutatásba kezdenének, ki is valójában és hol is lakhat a titokzatos, egyikőjük által sem ismert Varangyőr lovag, inkább ostromolják meg az ő ősi ellenségének, Felhő lovagnak a várát. "Annyi lova, s csacsija van annak, hogy még eladásra is lesz" - csillogtatta meg egy lehetséges győztes ostrom előnyeit. Az ötlet mindkét lovagnak tetszett, de mielőtt elindultak volna a csatába, a szenzációs ötletre inni kellett, úgyhogy úgy döntöttek csapra vernek még egy hordót.
Amikor két nap múlva kiürűlt a hordó, egy percet sem késlekedve, igaz még dülöngélve neki vágtak az útnak.
Lódoktor a szívbajos táltosára, Favágó falovára pattant, Zanza pedig még mindig húzva a lábát gyalogosan dülöngélt utánuk. Útközben lelkesítő nótákat énekeltek, s összeverbuválták Lódoktor parasztjait, akik kaszát-kapát ragadva csatlakoztak a lovagokhoz.
Amikor megérkeztek Felhő lovag várához néma csend fogadta őket, s a vár kapuja zárva volt. Előbb Lódoktor lovag kiabált: "Gyere ki te félkegyelmű! Gyere ki te gyáva, te, te..." Erre kontrázott rá Favágó lovag: "Na te híres, hírhedt lókupec, most bezzeg inadba szállt a bátorság, de mi azért jöttünk, hogy móresre tanítsunk." Végezetül Zanza lovag sem akart lemaradni lovagtársaitól, s imígyen szóla: "Most még mentheted az írhád, ha kijössz, s adsz nekünk egy lovat és mi már itt sem vagyunk. De ha nem kapunk egy lovat, de legalább egy csacsit, akkor megostromoljuk a váradat." Alig fejezte be a mondatot Zanza lovag, amikor...
 
 
 
 
 
 
Hozzászólások (0)